Duguláselhárítás Non-Stop! 0-24h Hétvégén, ünnepnapon is! +36 30 709 59 61

kapcsolat@nonstop-dugulas-elharitas.hu

Lefolyórendszer elzsírosodása, vízkőlerakodása, elöregedése. Az utóbbi főleg az eternit csőre vonatkozik.

Rosszul megépített  csatornarendszernek nincs megfelelő lejtése.

Kültéri csőnél előfordulhat, a talaj megsüllyedése ezáltal összenyomhatja a lefolyót.

Kültéren ha a csőszakasz közel van a fához, bokorhoz annak gyökerei belemehetnek a csőrendszerbe.

 

Erre gondolt már? – A dugulás okai

Erre gondolt már? - A dugulás okaiA lefolyó eldugulása több, mint bosszantó tud lenni és soha nem jön jókor. Hátráltatja és megnehezíti a mindennapi rutint, nem beszélve arról, hogy a vízvezeték szerelés is igen magas kiadást jelenthet egy komolyabb kár esetén. Mitől következhet be a lefolyó eldugulása? Értsük meg az okokat és előzzük meg a dugulás elhárítást!

A dugulás kialakulásának oka a legtöbbször az, hogy különböző anyagok nagy mennyiségben jutnak a lefolyóba. Ezek lehetnek zsírok, ételmaradékok, vegyi anyagok, de mosószer is. A nagy koncentrációjú tisztítószerekkel ugyanis csak azt érjük el, hogy a lefolyóban lévő szennyeződéseket összetapasztja és csak tetézi a bajt.

A dugulás másik oka az idő. Kültéri csatornarendszereknél az eternit és betoncsövek megrepedezhetnek és beomolhatnak, a környező növények benőhetik őket. Ilyen esetben már a csőcsere is szükségessé válik. A kültéri aknák és folyókák esetében a belemosódó por, sár és levelek okozhatnak gondot.

Beltéri lefolyóknál problémát okozhat a rendszer hibája, úgy mint a rossz lejtés, a hosszú szakaszok vagy a túl szűk, túl nagy keresztmetszetű csövek. A sok mosogatószer vagy éppen víztakarékos WC-k esetén a túl kevés vízhasználat is ugyanoda vezet.

Ha bekövetkezett a baj, akkor se essen kétségbe, hívjon minket és bízza ránk a dugulás elhárítást!

 

Milyen helyiségekben szokott a leggyakrabban előfordulni dugulás?

Milyen helyiségekben szokott a leggyakrabban előfordulni dugulás?Élvezni szeretné otthona kényelmét, nem pedig a pumpálással és szereléssel bajlódni? Ez esetben, ha lakásában dugulás áll fenn valamelyik lefolyó berendezésben, bátran vegye igénybe tapasztalt duguláselhárítással foglalkozó csapatunk segítségét!

  • Leggyakrabban a konyhában, a mosogatóban keletkezik dugulás, melyeknek fő oka az ételmaradékok okozta eltömődés a lefolyócsőben. Ha az eltömődés hozzáférhető helyen van, például a szifonban, akkor a probléma hamar orvosolható.
  • A WC a második leggyakrabban előforduló színtere a dugulásnak, melyet többnyire a lefolyóba kerülő túl nagy mennyiségű papír, illetve egyéb nem oda illő hulladékok okoznak. Érdekesség lehet, hogy nem ritka esetekben az illatosítók tartója akad el, és vezet a duguláshoz.
  • A kád, illetve zuhanyzó csak ritka esetekben dugul el, amit legfőképp a lefolyóban megakadt hajszálak okoznak. Ezek a legkényesebb helyek, amelyek esetén a duguláselhárítás nagy szakértelmet és professzionális eszközöket igényel.

Cégünk fix áron vállal duguláselhárítást a főváros 10. és 3. kerületében! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ha eldugult a zuhanytálca

eldugult zuhanytálcaSajnos még a legnagyobb gondosság ellenére is kerülhetnek olyan anyagok a zuhanytálca lefolyójába, amik idővel dugulást okoznak. Nem tudjuk ugyanis elkerülni a hajszálak, a tisztálkodó szerek bekerülését. Vagy gondoljunk egy kirándulós, kerti munkás napra, esetleg kutyánk fürdetésére, melyeknek elkerülhetetlen velejárója a lefolyóba kerülő por, sár, állatszőr!

Ha már megtörtént a baj, és eldugult a zuhanytálca, akkor amit tehetünk, hogy megtisztítjuk a szűrőt, továbbá lehet próbálkozni nagy nyomású forró vízzel, ecettel, szódabikarbónával, vagy bolti lefolyó tisztító szerekkel. Vigyázzunk azonban a durva fizikai beavatkozásokkal, mert a lefolyócső könnyen megsérül, és a duguláselhárító szakember mellett mindjárt hívhatunk vízszerelőt is.

Cégünk 0-24 óráig vállal duguláselhárítást, elsősorban Budapesten, a III. és a X. kerületben. Hogy miért válasszon minket? Mert fix árakkal dolgozunk, és a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk az év minden napján, akár ünnepnapokon is! Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Milyen dugulás fajták fordulhatnak elő környezetünkben?

Milyen dugulás fajták fordulhatnak elő környezetünkben?A dugulás során a makacs szennyeződések, amik lerakódnak a csövekbe, számos kellemetlenséget tudnak okozni. Így könnyen előfordulhat, hogy kellemetlen szagokat érzünk, és a víz sem távozik megfelelően a lefolyón keresztül, hanem felgyülemlik és csak hosszú idő múlva szivárog el.

Megkülönböztethetünk a csövek mérete alapján két dugulásfajtát, ami előfordulhat otthonunkban is. Kisebb csöveknek nevezzük azokat, amelyeknek külső átmérője 32 mm. Ezeknek a csöveknek a dugulása beltéren gyakran előfordul, ilyen például a kádak, mosdókagylók dugulása, illetve a mosógépek lefolyójának a dugulása. A szűk és keskeny csatorna vezeték miatt rendkívül nehéz a duguláselhárítás.

A másik dugulásfajtáról a nagy csöveknek nevezett, 50 mm-es átmérő esetében beszélhetünk. Ezek a csővezetékek már jóval nagyobb méretűek, így a kültéri duguláselhárításhoz használhatóak nagyobb gépek is, és jóval könnyebben hozzá lehet férni a tisztítandó területhez. Nagyobb csövekről beszélhetünk WC, mosogató és padló lefolyó esetén.

Ne bízza a véletlenre, hívja profi szakembereinket, hiszen non-stop duguláselhárítást fix áron vállalunk!

 

Dugulás a konyhában

Dugulás a konyhábanKellemetlen, de igaz – dugulás bárhol előfordulhat, ahol van lefolyó. A mosogató az egyik olyan hely, ahol a leggyakrabban merül fel a probléma, és ez nem véletlen. Nézzük meg kicsit közelebbről, hogy mi is az, ami addig vezet, hogy duguláselhárításra lesz szükség!

A mosogató esetében a dugulást legtöbbször a felgyülemlett ételmaradék okozza. Sokan nem fordítanak rá kellő figyelmet, hogy az apróbb, tányérokon vagy fazék alján maradt darabokat kidobják a szemetesbe, inkább nekifognak a mosogatásnak. Sajnos ezek a darabok aztán a lefolyóba kerülnek, ami egyenes út ahhoz, hogy duguláselhárítást kelljen végezni. Mivel itt mindenképp kerül zsiradék a rendszerbe, ami gondot okozhat, akkor is előfordulhat dugulás, ha figyelünk rá, hogy maradék ne kerüljön a lefolyóba – de enélkül szinte biztos, hogy hamarosan hívnia kell majd minket.

Azonban nem kell aggódnia, a duguláselhárítás Budapesten minden kerületben lehetséges! Igen, jól olvasta, lakhat az I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX., X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII. kerületek bármelyikében, hozzánk fordulhat – és ne feledje, a duguláselhárítást fix áron végezzük!