Duguláselhárítás Non-Stop! 0-24h Hétvégén, ünnepnapon is! +36 30 709 59 61

kapcsolat@nonstop-dugulas-elharitas.hu

Mosogató-mosogatásnál ügyeljünk a víz hőmérsékletére, ne mosogassunk langyos vízzel, mert nem oldja a zsiradékot, mosogatószert a víz minél melegebb annál jobb. Túl sok mosogatószer használata se jó. A szifont bizonyos időszakonként szedjük szét, mossuk át. Ha használunk szűrőt az jó, de a szűrő lassítja a vízfolyást így 2-3 hetente forraljunk egy lábos vizet és öntsük a mosogatóba. Fürdő, zuhanyzó mosdó használatánál, használjunk szűrőt főleg a haj miatt, általában ez miatt van a dugulás.

A padlóösszefolyót is célszerű kitisztítani 3 havonta mert ott is össze tud gyűlni a szappan és egyéb lerakodás. Wc -nél ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön bele, ételmaradék, törlőkendő, betét, illatosító. Macskaalmot sem szabad beleönteni mivel a WC kagylót és a lefolyórendszert is eldugítja. Bő vízzel öblítsünk WC használat után, hogy kitudja vinni a rendszerből az egyéb dolgokat. Ha lehetséges ne használjanak lefolyótisztítókat általában nagyobb dugulást okoznak a csőben lévő zsiradékkal, vízkővel össze áll, ez miatt már kellet bontani, úgy összeállt a szifonban és a csőrendszerben, hogy cserélni kellett.

Dugulás megelőzés, házi praktikákkal

Dugulás megelőzés, házi praktikákkal

A dugulás megkeserítheti a mindennapi tevékenységek elvégzését. Számos házi praktika létezik duguláselhárításra, így nem kell kétségbe esni, ha eldugul a lefolyó.

Duguláselhárítási tippjeink segítségével csökkentheti, vagy teljesen meg is szüntetheti lefolyója, vagy wc-je dugulását:

 • Lefolyó dugulás esetén szedje szét a szifont, és tisztítsa meg, majd szerelje vissza, ez segíti a víz lefolyását.
 • A forró víz is segít a dugulás megszüntetésében, eltünteti a lerakódásokat.
 • A pumpa használata is megoldhatja a kellemetlen és kismértékű dugulást.
 • Wc dugulás ellenszer a pezsgőtabletta is lehet, a dugulás megszűnik, a wc pedig ragyogni fog.
 • Szódabikarbóna nagyon jó vízkő ellen, és a ruhák fehérítésére, de nemcsak erre, hanem kisebb dugulások ellen is kiváló, ecettel vegyítve még hatékonyabb.
 • Só és ecet is jó páros, dugulás ellen.
 • Citromsav rendkívül jó a lerakódások ellen.

Ugye milyen egyszerű? Végezze otthon a duguláselhárítást ha nem nagy a baj!

Amennyiben már Ön sem tud mit tenni a teljes dugulás, és a komoly szennyeződések ellen, kérje szakembereink segítségét! Ők szakszerűen és több éves tapasztalattal végzik a duguláselhárítást.

Segítségünkkel garantált lesz az akadálymentes lefolyás!

Amit nem szeret a lefolyó

Amit nem szeret a lefolyóEgy eldugult lefolyó sok kellemetlenséget okozhat, hiszen használhatatlanná válik a fürdőszoba, a konyha, mindenhol áll a víz, nem beszélve az elviselhetetlen bűzről és a rengeteg elpocsékolt időről, amit a katasztrófa elhárítására áldoztunk. Ezt könnyen megelőzhetjük, nem csak a lefolyó rendszeres tisztításával, de azzal is, ha odafigyelünk, arra, hogy mi nem való a lefolyóba.

Mire figyeljünk oda leginkább?

Azt mindenki tudja, hogy a zsebkendő, a vatta és az egészségügyi kellékek a szemetesbe tartoznak, mégis sokan beledobják őket a wc-be, aminek így már kis mennyiségben is dugulás lehet a vége.

Az ételmaradék és a használt olaj szintén rossz döntés, mert a zsiradék lerakódhat a csövek falain és egy idő után eldugíthatja a vízvezetékeket.

Mit tehetünk a dugulás ellen?

Érdemes hajfogót beszerezni a kádba, mosdókagylóba és mosogatóba, hogy felfogják a hajat és az ételmaradékot, és ezeket miután eltávolítottuk, ne a wc-be, hanem a szemetesbe dobjuk.

Sajnos az óvintézkedések betartása mellett is előfordulhat dugulás, ilyenkor bízzuk szakemberre a dugulás elhárítás elvégzését!

Ha a dugulás elhárítás elvégzésében segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal!

A dugulás intő jelei

A dugulás intő jelei

A lefolyó dugulás a legtöbb embert igen váratlanul éri, pedig kis odafigyeléssel már a korai tünetek alapján megelőzhető, hogy bekövetkezzen a baj. Lássuk, milyen intő jelek figyelmeztethetnek minket!

 • Ha a konyhában vagy a fürdőben furcsa, úgynevezett „emésztőszag” kezd terjengeni, az mindenképp figyelemreméltó, hiszen azt jelenti, valahol már kezd kialakulni az elzáródás, így a megrekedt szenny szaga beragad.
 • WC lehúzás vagy fürdővíz leengedése után a víz lassan folyik le. A víz nem örvénylik, hanem nagyon lassan csordogál a lefolyóba.
 • Ha mosogatóvíz vagy fürdővíz leengedésekor furcsa hangokat ad a lefolyó, akkor szintén érdemes egy kezdődő dugulásra

Ha a fenti tüneteket tapasztalajuk, még időben tehetünk az ellen, hogy létrejöjjön a teljes dugulás. Erre a célra kifejlesztett szereket is alkalmazhatunk, ám ezek nem mindig bizonyulnak optimális megoldásnak. Profi duguláselhárító szakember segítségével azonban a kialakult kellemetlenség gyorsan orvosolható.

Ha az Ön otthonában is szükség van duguláselhárításra, keressen minket bizalommal!

Próbáljuk menteni a menthetőt!

Próbáljuk menteni a menthetőt!Néha kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy nem folyik le a víz a mosdóban, a kádban, a wc-ben, mosogatóban vagy a zuhanyzóban. Ilyen helyzetben előfordulhat, hogy nem kell azonnal szakemberhez fordulnunk, és megpróbálhatunk egy-két házi praktikát bevetni, mielőtt profikra bízzuk a duguláselhárítás elvégzését.

Amennyiben fürdőszobai csapról, vagy kádról van szó, ne vécépumpával kezeljük a problémát. Szedjük ki a lefolyóból a szennyeződéseket, a szőrszálakat, hajszálakat és a szappanmaradékot, ehhez pedig több eszközt is használhatunk, például csipeszt, visszahajtott végű gemkapcsot, vagy drótdarabot.

Tipp: Érdemes mindig használni fém, vagy műanyagszűrőt, mely megkönnyíti a tisztítást és megelőzi a dugulás kialakulását.

Sajnos a dugulás nem mindig oldható meg ilyen könnyen, és van, hogy nem is érdemes nekikezdeni egyedül – ilyenkor érdemes profi szakemberhez fordulni, aki segít a duguláselhárítás elvégzésében.

Profi segítségre van szüksége? Keressen fel minket!

Mit ne tegyünk lefolyó dugulás esetén?

Mit ne tegyünk lefolyó dugulás esetén?A dugulás mindennapos háztartási balesetnek számít, ám gyakorisága ellenére annál kellemetlenebb következményekkel járhat, minél meggondolatlanabbul próbáljuk elhárítani azt.
A dugulás azt eredményezi, hogy felborul a jól megszokott mindennapi életünk, mindent elönthet a víz, a vízhasználatban beálló kényszerszünetről és az ezekkel járó bosszúságokról nem is beszélve. Meggondolatlan tettekkel, illetve tájékozatlansággal ráadásul még tetézhetjük is a bajt. Mit ne tegyünk, amíg kiér a duguláselhárító szakember, nehogy még nagyobb bajt okozzunk?

 • A kisebb méretű dugulásokat mi magunk is elháríthatjuk, bár jó, ha tudjuk, hogy a különböző duguláselhárító vegyszerek nem minden típusú lefolyórendszer tisztítására alkalmasak.
 • A WC dugulása esetén, ha valamilyen nagyobb, szilárdabb dolog okozza a dugulást, ne erőltessük a WC pumpát, mert az csak rosszabb lesz.
 • Főként régebbi épületek esetében figyeljünk arra, hogy ha minden házi praktika csődöt mond és valószínűleg elkerülhetetlen a bontás, ne kezdjünk bele mi magunk, mert a régi vezetékek és csövek könnyen felmondhatják a szolgálatot, eláztathatnak minket és a szomszédot is.

Hívjon szakembereket, és bízza a duguláselhárítást szakavatott mesterekre! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amikor nincs idő a házi praktikákra!

Amikor nincs idő a házi praktikákra!Családi esemény közben hirtelen eldugult a WC? Főznie kellene, de nem lehet használni a mosogatót? A megoldás non-stop duguláselhárítás! Oldja meg a lehető leggyorsabban problémáját, anélkül, hogy órákat pocsékolna el az esetleges eredmény érdekében!

Van néhány előjel, ami előrevetíti, hogy a lefolyó el fog dugulni, például kellemetlen szag terjeng a lefolyó környékén, vagy csak nagyon nehezen folyik le a víz. A mindennapi rohanásban talán ezek a jelek fel sem tűnnek, és a lehető legkellemetlenebb pillanatban dugul el a WC vagy a mosogató.

Érdemes figyelni ezeket a jeleket, hiszen számos olyan helyzet adódhat, amikor nincs idő arra, hogy megvárjuk, hátha a pumpálás és a duguláselhárító folyadék teszi a dolgát!

Ha esetleg Ön is ilyen problémába futna bele, és egyáltalán nincs ideje ezzel foglalkozni, hívjon minket, ha megbízható szakemberre és precíz duguláselhárításra, csatorna tisztítás Budapest szolgáltatásra van szüksége! A nap bármely szakában elérhetőek vagyunk, így a legváratlanabb helyzetekben is számíthat ránk!

Tisztítson trisóval!

AB1A dugulások megelőzését és bizonyos esetekben a kezelését, a dugulás elhárítását házi praktikákkal nagyszerűen meg tudjuk oldani. Ám a házi alkalmazású szerek, a természetes összetételűeket leszámítva, is igen erős vegyszerek, ezért óvatosan és körültekintően alkalmazza ezeket! Sajnos napjainkban a legtöbb vegyszer nem környezetbarát és nem árt tisztában lenni azzal is, hogy az ilyen szerek alkalmazása nem kifizetődő hosszútávon, illetve szerencsére kiváltható más alternatívákkal.

Tanácsos először enyhébb módszereket, természetes praktikákat alkalmazni a duguláselhárításhoz. Ön is jobban jár, hiszen ezek a szerek olcsóbbak, és mindenhol elérhetőek könnyedén, és még a környezetet sem szennyezik. A trisóval történő tisztítás rendkívül népszerűvé vált, nem is csoda, hiszen kitűnő vízkőoldó is, így nemcsak a duguláson segít. Gondolta volna, hogy a dugulás oka sok esetben a vízkőlerakódásokra vezethető vissza? A vízkő ugyanis beszűkíti a lefolyót és teljesen elzárja a nyílást, a víz útját.

Ha dugulást szeretne megszüntetni, akkor fél flakon trisót öntsön a lefolyóba, hagyja egész éjszaka hatni, majd reggel forró vízzel öblítse ki a szennyeződést. Ne feledje, a megelőzés ugyanannyira fontos, mint a dugulás elhárítás, hiszen ha elkerülhető a probléma, érdemes energiát és időt fordítani rá.

Vegye igénybe dugulás elhárítás szolgáltatásainkat, ha már megtörtént a baj, nagyszerű szakemberek állnak rendelkezésére!

Tippek a WC dugulás elhárítására

Tippek a WC dugulás elhárításáraA WC eldugulása bizony kellemetlen helyzeteket eredményezhet, ám szerencsére van pár tippünk, amivel megpróbálhatunk javítani a helyzeten. Íme:

 • Elsőként próbáljunk meg a WC pumpa segítségével vákuumot képezni, mely hatására a megrekedt anyag tovább tud indulni.
 • WC dugulás esetén sajnos kevésbé válnak be a házi praktikák, de ne adjuk fel! Próbálkozhatunk szódabikarbónás ecettel is: egy pohárba tegyünk szódabikarbónát és öntsünk rá ecetet. Ne ijedjünk meg, hab fog képződni! Öntsük a WC lefolyóba az elegyet, hagyjuk egész éjszaka állni, majd reggel öblítsük le!
 • A WC dugulását idegen tárgyak jelenléte is okozhatja. A nagy mennyiségű WC papír a csőhajlatban akadályt képez és elzárja a víz útját, ám a WC papír önmagától lebomlik – azonban ez más tárgyakról nem mondható el.
 • A WC megépítésnél is adódhatnak problémák. Előfordul például, hogy a csövek kialakítása, esetleg dőlésszöge nem megfelelő és emiatt alakul ki a WC dugulás.

A házi praktikák már nem válnak be? Akkor bízza hozzáértő szakembereinkre a dugulás elhárítást!

Dugulás elhárítás: szifonszerelés házilag

Dugulás elhárítás: szifonszerelés házilagA dugulás mindig kellemetlenséget okoz, hiszen felborítja a hétköznapok megszokott rendjét és bosszúsággal, rendetlenséggel, nem utolsósorban pedig plusz kiadásokkal is jár. A dugulás elhárítás a vízvezeték szerelő tisztje, de egyszerűbb esetekben mi magunk is boldogulhatunk, például akkor, ha csupán a szifont kell kitisztítani. Itt felhalmozódhat haj, szappandarabok, zsíros maradékok akadályozhatják a víz áramlását.

A szifon szétszerelése előtt még bízhatunk az ecetes, szódabikarbónás, vegyszeres vagy pumpás praktikákban, de ha nem válnak be, ragadjunk szerszámot. Mielőtt meglazítjuk a szifont, feltétlenül helyezzünk alá egy lavórt vagy nagyobb vödröt, ezzel felfogjuk a szifonban felhalmozódott vizet. Sokszor ez is elég a dugulás elhárításához, de megeshet, hogy kézzel vagy valamilyen hosszúkás szerszámmal kell kipiszkálni a maradványokat. Visszaszerelésnél a tömítőgyűrűt gondosan illesszük vissza, különben csöpögni fog a csap!

Ha nem sikerül megoldani a problémát, mindenképpen hívjunk vízvezeték szerelőt! Szakszerű dugulás elhárításért forduljon hozzánk bizalommal!

Lefolyótisztítás házilag? Valóban megéri?

Lefolyótisztítás házilag? Valóban megéri?Keresve sem lehet bosszantóbb dologgal szembesülni otthonunkban, mint a lefolyók eltömődésével. Nem is csoda, hiszen valljuk be őszintén, sem látványra, sem szag tekintetében nem kellemes, amikor visszajön az, ami egyszer már lement.

Ilyenkor a célunk, hogy mielőbb orvosoljuk a problémát, és a lehető legolcsóbban jöjjünk ki belőle. Költségkímélés céljából számtalan házi praktikát próbálunk bevetni a duguláselhárításra, ilyen például az ecettel és szódabikarbónával történő öblítés, de sokan inkább a kávézaccra esküsznek, amelynek szemcséi feloldják a zsíros lerakodásokat. Fontos azonban tisztában lennünk azzal, hogy ezek a praktikák nem mindig javasoltak, hiszen gyakran csak elodázzuk velük a későbbi nagyobb dugulásokat, aminek legfőképp a pénztárcánk látja kárát.

A leghatékonyabb megoldás, ha a duguláselhárítást szakemberre bízzuk, aki professzionális eszközökkel még idejében elejét veszi a nagyobb problémának.

Cégünk duguláselhárítást fix áron vállal Budapest 10. és 3. kerületében is! Ne habozzon, bátran keressen minket feltüntetett elérhetőségeink egyikén!

Hatékony dugulásmegelőzés

Hatékony dugulásmegelőzés A fürdőszobai lefolyó dugulása megelőzhető néhány alapszabály betartásával. Azonban ha mégis megtörtént a baj, és a szokásos lefolyótisztítás hatástalan, a legjobb, ha duguláselhárító szakembert hív, mert sajnos könnyen okozható az eredetinél nagyobb baj. Nézzünk néhány tippet a megelőzésre! Ha nem is észleljük a dugulás jeleit, néhány hetente érdemes forró vizes lefolyótisztítást végezni. Ez feloldja a lerakódott zsírokat, melyek így könnyen távozhatnak. Hogyha tisztítószerrel kívánjuk megelőzni a dugulást, akkor válasszunk a jobb minőségűek közül, mert ezek sokkal nagyobb hatékonysággal bírnak. Néha cseréljük ki a padlóösszefolyót! Hogyha házi állatot fürdetünk, előtte érdemes átkefélni a bundáját, mert az emberi hajhoz hasonlóan könnyen lerakódik a lefolyóban, és eltömíti azt. A WC-k esetében az idegen tárgyak okozta dugulás a leggyakoribb, ezért semmiképpen ne dobjunk bele pelenkát, egészségügyi betétet, vattát! Ha mégis dugulással találta magát szemben, hívjon minket bátran 0-24 óráig! Duguláselhárítás fix árakon, Budapest III. és X. kerületében is, rövid idő alatt!A fürdőszobai lefolyó dugulása megelőzhető néhány alapszabály betartásával. Azonban ha mégis megtörtént a baj, és a szokásos lefolyótisztítás hatástalan, a legjobb, ha duguláselhárító szakembert hív, mert sajnos könnyen okozható az eredetinél nagyobb baj. Nézzünk néhány tippet a megelőzésre!

Ha nem is észleljük a dugulás jeleit, néhány hetente érdemes forró vizes lefolyótisztítást végezni. Ez feloldja a lerakódott zsírokat, melyek így könnyen távozhatnak. Hogyha tisztítószerrel kívánjuk megelőzni a dugulást, akkor válasszunk a jobb minőségűek közül, mert ezek sokkal nagyobb hatékonysággal bírnak. Néha cseréljük ki a padlóösszefolyót!

Hogyha házi állatot fürdetünk, előtte érdemes átkefélni a bundáját, mert az emberi hajhoz hasonlóan könnyen lerakódik a lefolyóban, és eltömíti azt. A WC-k esetében az idegen tárgyak okozta dugulás a leggyakoribb, ezért semmiképpen ne dobjunk bele pelenkát, egészségügyi betétet, vattát!

Ha mégis dugulással találta magát szemben, hívjon minket bátran 0-24 óráig! Duguláselhárítás fix árakon, Budapest III. és X. kerületében is, rövid idő alatt!