Valószínűleg nagyon kevés olyan ember van, aki életvitel-szerűen lakik egy lakásban, házban és még nem volt szerencséje egy eldugult lefolyóhoz. A legtöbb lakásban normál használat mellett is előbb-utóbb eldugul egy csap, egy lefolyó vagy esetleg a WC.

Fenyegető előjelek

Kezdetben csak lassabban folyik le a víz, aztán egy idő után még lassabban, végül már le sem folyik. A legrosszabb fázis pedig az, amikor már elönti a lakást a szennyvíz. Ekkor pedig elkerülhetetlen a duguláselhárítás Budapesten és persze az ország bármelyik településén is.

Természetesen akadnak különféle házi praktikák, amelyekkel átmenetileg elhárítható ez a probléma. A lefolyótisztító, WC-pumpa, ecet és szódabikarbóna kombináció csak időszakos megoldást jelent, de az is előfordul, hogy nagyobb a kár, mint a haszon belőle. Jó tudni, hogy már az előzetes jeleknél is hívhat bennünket, így a szennyvíz-katasztrófa előszele sem fogja a lakást megérinteni, erre a legjobb megoldás: dugulás elhárítás Budapesten, cégünk szolgáltatásaként.

Ha pedig teljesen eldugult a lefolyórendszer, akkor nem szabad sokáig, napokig, hetekig halasztgatni a szakember kihívását, mert minél tovább vár, annál nagyobb lesz a probléma és az elhárítás ideje, ezzel együtt a költsége is egyre magasabb lehet.

Mivel őrizhető meg legtovább a lefolyó megfelelő állapota?

Ahhoz, hogy a lefolyó optimális állapotát minél tovább meg lehessen őrizni, mindenképpen ajánlott csak folyékony halmazállapotú dolgokat beleönteni. Persze az elkerülhetetlen, hogy például egy-egy hajszál bele ne essen a mosdókagylóba, de a fésűből kiszedett hajcsomókat nem ajánlott leengedni a lefolyóba, mert egy idő után összegyűlik, főleg, ha nem elég jó a csővezeték esése.

Ugyanez a helyzet a zuhanyzókkal és kádlefolyókkal is: a lefolyókba semmi olyan dolgot nem szabad beleengedni, ami összegyűlve dugulást okozhat. A mosogatóba sem szabad beledobálni ételmaradékokat, és túl zsíros folyadékokat sem ajánlott beleönteni. Utóbbiak, ha nem elég forró a mosogatóvíz, hajlamosak lerakódni a mosogatóhoz csatlakozó csőrendszerben és egy idő után zsírdugó alakulhat ki, aminek egyenes következménye lehet a mosogató eldugulása, amin már nem segít sem a WC-pumpa, sem a házi csőgörény, sem pedig a szifon szétszedése, mindenképpen szakembert kell hozzá hívni.

A dugulások egy speciális és talán legkellemetlenebb esete a WC lefolyójának eldugulása. Ennek megakadályozására például a megfelelő WC-csésze kiválasztásával is befolyásolható a vízöblítés hatékonysága. Arra is érdemes odafigyelni, hogy ne kerüljön nagy mennyiségű WC-papír a lefolyóba. Mert bármennyire újkori találmány a vízben oldódó WC-papír, nagyobb mennyiség esetén a víz nem tudja a papírt átnedvesíteni és feloldani, így kisebb-nagyobb papírcsomók keletkeznek a csatornavezetékben, ezek felhalmozódása pedig egy idő után dugulást okoz és a végtermék a telítődést követően elkezd visszafelé folyni és akár elönti a lakást is.

Ha ezeknek a megelőző intézkedéseknek az ellenére is dugulás keletkezik, akkor nincs más megoldás: dugulás elhárítás Budapesten, cégünk jóvoltából. Kiváló szakembereink a dugulás típusának megfelelően, célirányosan, megfelelő gépek, eszközök alkalmazásával rövid időn belül el fogják hárítani a problémát.