Egy eldugult lefolyó sok kellemetlenséget okozhat, hiszen használhatatlanná válik a fürdőszoba, a konyha, mindenhol áll a víz, nem beszélve az elviselhetetlen bűzről és a rengeteg elpocsékolt időről, amit a katasztrófa elhárítására áldoztunk. Ezt könnyen megelőzhetjük, nem csak a lefolyó rendszeres tisztításával, de azzal is, ha odafigyelünk, arra, hogy mi nem való a lefolyóba.

Mire figyeljünk oda leginkább?

Azt mindenki tudja, hogy a zsebkendő, a vatta és az egészségügyi kellékek a szemetesbe tartoznak, mégis sokan beledobják őket a wc-be, aminek így már kis mennyiségben is dugulás lehet a vége.

Az ételmaradék és a használt olaj szintén rossz döntés, mert a zsiradék lerakódhat a csövek falain és egy idő után eldugíthatja a vízvezetékeket.

Mit tehetünk a dugulás ellen?

Érdemes hajfogót beszerezni a kádba, mosdókagylóba és mosogatóba, hogy felfogják a hajat és az ételmaradékot, és ezeket miután eltávolítottuk, ne a wc-be, hanem a szemetesbe dobjuk.

Sajnos az óvintézkedések betartása mellett is előfordulhat dugulás, ilyenkor bízzuk szakemberre a dugulás elhárítás elvégzését!

Ha a dugulás elhárítás elvégzésében segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal!