A dugulás mindig kellemetlenséget okoz, hiszen felborítja a hétköznapok megszokott rendjét és bosszúsággal, rendetlenséggel, nem utolsósorban pedig plusz kiadásokkal is jár. A dugulás elhárítás a vízvezeték szerelő tisztje, de egyszerűbb esetekben mi magunk is boldogulhatunk, például akkor, ha csupán a szifont kell kitisztítani. Itt felhalmozódhat haj, szappandarabok, zsíros maradékok akadályozhatják a víz áramlását.

A szifon szétszerelése előtt még bízhatunk az ecetes, szódabikarbónás, vegyszeres vagy pumpás praktikákban, de ha nem válnak be, ragadjunk szerszámot. Mielőtt meglazítjuk a szifont, feltétlenül helyezzünk alá egy lavórt vagy nagyobb vödröt, ezzel felfogjuk a szifonban felhalmozódott vizet. Sokszor ez is elég a dugulás elhárításához, de megeshet, hogy kézzel vagy valamilyen hosszúkás szerszámmal kell kipiszkálni a maradványokat. Visszaszerelésnél a tömítőgyűrűt gondosan illesszük vissza, különben csöpögni fog a csap!

Ha nem sikerül megoldani a problémát, mindenképpen hívjunk vízvezeték szerelőt! Szakszerű dugulás elhárításért forduljon hozzánk bizalommal!