duguláselhárítást megpróbálhatja akár házi módszerekkel is elvégezni, ha tudja, hogy mivel érdemes próbálkozni a siker érdekében. A dugulás bármelyik szaniterben, illetve lefolyóban is kialakulhat, legtöbbször észrevétlenül. Természetesen a megelőzés az, ami a leghatékonyabb megoldás, de nem mindig könnyű kivédeni a dugulást. Amennyiben bízik a képességeiben és szeretne szerencsét próbálni, mielőtt a végső döntést meghozza és szakembert hív, íme néhány házi módszer duguláselhárításhoz!

Minden dugulás legkínosabb típusa kétségtelenül az, ha a wc dugul el. Ilyenkor nemcsak a szanitert nem lehet használni rendeltetésszerűen, de a makacs szagok és a lehúzni való is megmarad, amíg nem lesz újra szabad az út. Egyértelmű, hogy azonnali duguláselhárításra van szükség! A duguláselhárítás wc-nél alkalmazható, egyik módszere nem más, mint a pumpa. Sokszor egy-két határozott mozdulat elég ahhoz, hogy a dugulás felengedjen. Az ecettel, forró vízzel, illetve szódabikarbónával történő átmosás, a boltban kapható koncentrátumok alkalmazása is sikeres lehet.

Ezek a módszerek csak akkor segítenek, ha nem makacs dugulással, esetleg idegen tárgy fennakadásával van dolga. A sok papír, törlőkendő, még az is, amire azt írják, hogy elbomlik, összegyűlik és dugulást képez. A wc-be öntött ételmaradék, tisztítószer is káros, de előfordulhat, hogy véletlen lehúzott wc illatosító a ludas. Utóbbi esetben már nagy az esély arra, hogy ha nem tud hozzáférni a tárgyhoz, akkor szakember kell a duguláselhárításhoz.

A duguláselhárítás során körültekintően járjon el, a vegyszerekkel, savas, lúgos anyagokkal óvatosan bánjon, alkalmazzon olyan eszközöket, amik nem sérültek, gyengék! Ha módja van rá, kérjen segítséget, ne egyedül végezze a munkát!

Végül, ha semmi nem használ és nem biztos abban, hogy mi a dugulás fő oka, akkor forduljon hozzánk bizalommal! A szakemberekből álló, tapasztalt csapatunk beveti a nehéztüzérséget és modern vízvezeték szerelési eszközökkel, gépekkel harcol a dugulás ellen, kijelenthetjük sikerrel!