Mindenkivel előfordult már, hogy mosogatás közben nem folyt le az edények alól a víz, vagy eldugult a vécéje, és hívnia kellett egy duguláselhárító szakembert a probléma megoldásához, addig pedig nem tudta használni az eldugult eszközét. Érdemes megtenni néhány intézkedést, hogy ez ne, vagy csak nagyon ritkán fordulhasson elő, és figyelni kell a jelekre is, amik előrejelzik a készülő dugulást.

A takarítás mindannyiunk otthonában alapvető dolog, hiszen senki sem szereti, ha koszos az otthona. A lefolyókat, illetve a vécé csatornáját azonban sokan elhanyagolják, pedig évente egy-két alkalommal érdemes némi időt fordítani ezekre is, hogy ne legyen szükség duguláselhárításra. A mosdó, illetve a mosogató lefolyójába havi egy alkalommal érdemes lefolyótisztító folyadékot önteni a használati utasítás betartásával, illetve évente egyszer érdemes szétszedni a lefolyót, és mindent kitisztogatni belőle, hiszen a mosdóban a szappanlerakódás, a mosogatóban pedig a zsíros szennyeződések gyűlnek össze. Amennyiben ez házilag nem megoldható, vagy nem szeretnénk megcsinálni, hívjunk szakembert!

A vécé csatornája már nehezebb, hiszen házilag nem megoldható a tisztítása. Ehhez mindenképp a szakemberek bevetése szükséges, de megéri a belefektetett összeget, hiszen így el lehet kerülni a váratlan problémákat, és lássuk be, ha a vécé használhatatlan, az igazán komoly problémát és duguláselhárítást jelent!

Könnyen felismerhető jelei vannak annak, ha egy lefolyó készül eldugulni. Amikor már annyi szennyeződés gyűlik össze, hogy a lefolyócső keresztmetszete beszűkül, akkor a víz csak nagyon nehezen folyik le; például kézmosás közben rendszeresen felgyűlik némi víz a mosdótálban, és csak az elzárás után folyik le. Ilyenkor érdemes azonnali segítségként bevetni a lefolyótisztító folyadékot, és ha ez nem segít, akkor szétszedni a lefolyót, ellenkező esetben ugyanis hamarosan hívhatjuk a duguláselhárító szakembereket!

Fogadja meg Ön is a fenti tanácsainkat, de ha ezek ellenére mégis duguláselhárításra, vagy csatornatisztításra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!