A lefolyó eldugulása több, mint bosszantó tud lenni és soha nem jön jókor. Hátráltatja és megnehezíti a mindennapi rutint, nem beszélve arról, hogy a vízvezeték szerelés is igen magas kiadást jelenthet egy komolyabb kár esetén. Mitől következhet be a lefolyó eldugulása? Értsük meg az okokat és előzzük meg a dugulás elhárítást!

A dugulás kialakulásának oka a legtöbbször az, hogy különböző anyagok nagy mennyiségben jutnak a lefolyóba. Ezek lehetnek zsírok, ételmaradékok, vegyi anyagok, de mosószer is. A nagy koncentrációjú tisztítószerekkel ugyanis csak azt érjük el, hogy a lefolyóban lévő szennyeződéseket összetapasztja és csak tetézi a bajt.

A dugulás másik oka az idő. Kültéri csatornarendszereknél az eternit és betoncsövek megrepedezhetnek és beomolhatnak, a környező növények benőhetik őket. Ilyen esetben már a csőcsere is szükségessé válik. A kültéri aknák és folyókák esetében a belemosódó por, sár és levelek okozhatnak gondot.

Beltéri lefolyóknál problémát okozhat a rendszer hibája, úgy mint a rossz lejtés, a hosszú szakaszok vagy a túl szűk, túl nagy keresztmetszetű csövek. A sok mosogatószer vagy éppen víztakarékos WC-k esetén a túl kevés vízhasználat is ugyanoda vezet.

Ha bekövetkezett a baj, akkor se essen kétségbe, hívjon minket és bízza ránk a dugulás elhárítást!