A dugulás során a makacs szennyeződések, amik lerakódnak a csövekbe, számos kellemetlenséget tudnak okozni. Így könnyen előfordulhat, hogy kellemetlen szagokat érzünk, és a víz sem távozik megfelelően a lefolyón keresztül, hanem felgyülemlik és csak hosszú idő múlva szivárog el.

Megkülönböztethetünk a csövek mérete alapján két dugulásfajtát, ami előfordulhat otthonunkban is. Kisebb csöveknek nevezzük azokat, amelyeknek külső átmérője 32 mm. Ezeknek a csöveknek a dugulása beltéren gyakran előfordul, ilyen például a kádak, mosdókagylók dugulása, illetve a mosógépek lefolyójának a dugulása. A szűk és keskeny csatorna vezeték miatt rendkívül nehéz a duguláselhárítás.

A másik dugulásfajtáról a nagy csöveknek nevezett, 50 mm-es átmérő esetében beszélhetünk. Ezek a csővezetékek már jóval nagyobb méretűek, így a kültéri duguláselhárításhoz használhatóak nagyobb gépek is, és jóval könnyebben hozzá lehet férni a tisztítandó területhez. Nagyobb csövekről beszélhetünk WC, mosogató és padló lefolyó esetén.

Ne bízza a véletlenre, hívja profi szakembereinket, hiszen non-stop duguláselhárítást fix áron vállalunk!