Sajnos a lefolyót senki sem szereti túl gyakran takarítani. Pedig még a legnagyobb tisztaság mellett is elképzelhető időnként egy-egy dugulás. Ezért a duguláselhárítás, illetve esetleg a csatornatisztítás olyan szolgáltatások, különösen Budapest sokemeletes házaiban, amire gyakran van szükség.

Egy dugulást márpedig komolyan kell venni, mert rengeteg tragikus következménye lehet, és a rengeteg plusz kiadás mellett nagyon sok kellemetlenséget okozhat. Gondoljunk csak bele, milyen, ha nincs például WC a lakásban…

Lássuk, mik azok a jelek, melyek arra utalnak, hogy érdemes jelezni a problémánkat a duguláselhárító vagy csatornatisztító szakember felé!

Ha gyakran „úszik” a lefolyó vagy a WC. Ha rendszeresen látjuk, ahogy egy átlagos használat után nem megy le a víz, ne várjunk tovább! Lehet, hogy egy nagyobb dugulás van a csőben legbelül már huzamosabb ideje, amit nem veszünk észre. Bárki beleejthetett valamit, például ha a fürdőszobában van a toalett, a szennyesből egy zokni beleeshetett, vagy esetleg a gyermekünk is beledobhatott valamit, ami elkerülte a figyelmünket! Minél kevésbé van mélyen a probléma forrása, annál egyszerűbben, olcsóbban és gyorsabban lehet eltávolítani, így minél inkább késlekedünk a szakszerű duguláselhárítással illetve csatornatisztítással, annál nagyobb lehet a baj, és persze a munkadíj.

Ha sokat kell pumpálni a toalettben, azaz nem csak a víz tűnik el nehezen. Ez szintén annak a jele, hogy nagyobb dugulás van odalent, esetleg a csövek, illetve a szaniterek állapota nem megfelelő, azaz sürgősen karbantartást, felújítást vagy cserét igényel. A pumpálás, vagy hasonló tevékenység végzése a kagylóban időnként, ideig-óráig megoldhatja a problémát, de az is lehet, hogy csak felkavarjuk vele a helyzetet. Inkább bízzuk profikra a dolgot!

Nem csak a mellékhelyiség tud eldugulni, hanem például a mosogató lefolyója is. Ebbe is szinte bármi belekerülhet egy mosogatásnál. Egy nagyobb darab ételmaradék például máris katasztrófát jelenthet a szűk lefolyónak. Talán késleltethetjük a problémát, ha rendszeresen belenézünk a lefolyóba, és próbáljuk kiszedni, ami belekerült, de ugyanez igaz itt is, mint az árnyékszék esetén: ha baj van, nem érdemes magunknak próbálkozni, mert csak fokozhatjuk a problémát. Hívjunk inkább egy profi duguláselhárító szakembert, hiszen Budapesten pillanatokon belül ott terem a helyszínen, és kisegít bennünket a szorult helyzetből!

A kádban is lehet gond. A tisztálkodás vagy hajmosás során leginkább a hölgyek haja szokta eldugítani a lefolyót, illetve, ahol a mosógép is a kádba engedi a vizet, onnan akár egy mosószappan darab, vagy esetleg a ruhákból érkező nagyobb szöszök is bajt okozhatnak.

A mosdókagyló is okozhat kellemetlenségeket. A mosakodás után egy nagyobb szappandarab is belekerülhet, esetleg simán csak eltömődik a folyékony szappantól vagy a fogkrémtől, amit rendszeresen használunk. Egyik sem ritka, és nem is meglepő jelenség. A duguláselhárító illetve csatornatisztító szakemberek szívesen segítenek a probléma megoldásában!

Bármi is a gond, ne szégyelljünk segítséget kérni! Ne aggódjunk, a duguláselhárítással illetve csatornatisztítással foglalkozó szakemberek mindent láttak már, nekik ez a munkájuk. Pironkodás helyett vegyük igénybe a csatorna tisztítás Budapest szolgáltatást minél hamarabb, hogy minél kisebb legyen a kellemetlenség